Općinski načelnik obezbijedio knjige za školske biblioteke i BKC „Alija Izetbegović“

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je prijem u zgradi Općine Kalesija za direktore osnovnih škola, MSŠ Kalesija i BKC-a „Alija Izetbegović“ gdje im je uručio poklon pakete knjiga za potrebe biblioteka.

Mi smo otkupili određeni broj knjiga od naših domaćih autora i za svaku osnovnu školu, MSŠ Kalesija i BKC smo izdvojili po 68 knjiga koje će od danas biti na raspolaganju učenicima ovih obrazovnih ustanova, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Hvala načelniku za ovako fin poklon, jer knjiga je najbolji čovjekov prijatelj. Zaista me raduje kada vidim da imamo tu veliki broj domaćih autora čije će knjige biti u prostorijama naše biblioteke i tako će biti dostupne svim našim građanima da ih pročitaju, rekao je direktor BKC-a „Alija Izetbegović“ Fahrudin Sinanović.

Zahvalnost za ovakav gest i poklon iskazao je i direktor MSŠ Kalesija Elvir Mujkić istakavši da će učenici ove obrazovne ustanove sada u školskoj biblioteci imati i knjige koje govore o Tojšićima, Raincima, ali i Zlatnim ljiljanima Kalesije.

Pored knjiga, načelnik je direktorima škola uručio i lopte koje će biti uručene profesorima za potrebe fizičkog i zdravstvenog odgoja.

Načelnik Džafić je direktorima kazao da će i dalje pomagati obrazovne ustanove kao što je činio i u prethodne četiri godine, kada je novac ulagao u uređenje učionica, školskih zgrada, fiskulturnih sala, ali i rješavao problem centralnog grijanja te krovova i stolarije. Sredstva za ove namjene su izdvajana za sve škole na području naše općine.