Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik obišao članice Udruženja „Ženo, majko, sestro“ te im uručio vrijedan poklon

Datum: 11.06.2020. 14:13

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem obišao članice Udruženja koje okuplja žene oboljele i liječene od karcinoma i drugih malignih oboljenja „Ženo, majko, sestro“.

Tom prilikom načelnik Sead Džafić je predsjednici Udruženja Nasihi Pjanić uručio donaciju u vidu ortopetskih pomagala, odnosno tri perike za žene koje su oboljele od karcionoma i koje su na liječenju.

Ovo je jedan mali vid pomoći za ove heroine. One će uvijek imati našu podršku u svojim aktivnostima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao članice ovog udruženja da rade na edukaciji žena i da jedna drugoj budu oslonac u borbi protiv ove opake bolesti koja svakoga dana napada sve veći broj mlađih žena.

Predsjednica Udruženja „Ženo, majko, sestro“, Nasiha Pjanić zahvalila se načelniku na donaciji istakavši da će iste odmah biti distribuirane ženama koje prolaze kroz proces hemoterapija i koje su ostale bez sopstvene kose.

Pored donacije u perikama, općinski načelnik je obećao da će za članice ovog udruženja pokušati naći i druge prostorije kako bi mogle da se češće okupljaju i da kroz radionice jedna drugoj budu podrška.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map