Općinski načelnik obišao deminerske timove na Visu

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Fikretom Križevcem koordinatorom za deminiranje obišli su jučer deminerske timove koji rade na deminiranju na lokalitetu Vis.

Ekrem Poljić iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, načelnika i njegove saradnike je upoznao sa aktivnostima koje se provode na Visu, rekavši da je do sada urađeno preko 55.000 metara kvadratnih rizične površine, te da je pronađena veća količina mina i minsko eksplozivnih sredstava.

S obzirom da je Vis bio uporište tzv. Vojske Republike Srpske tokom cijelog rata i htjeli su ga sačuvati po svaku cijenu, znamo da je tu postavljeno i mnogo mina, ali najbitnije je da u ovom deminiranju ne bude ljudskih povreda ili žrtava rekao je općinski načelnik Seada Džafić.

On je kazao da Općina na čijem je on čelu stoji na raspolaganju Oružanim snagama BiH, odnosno deminerima te da će biti podrške u svakom pogledu kako bi se ovaj lokalitet očistio od mina i kako bi bio predat čist na upotrebu lokalnoj zajednici i njenim građanima.

Tom prilikom načelnik Sead Džafić je vojnicima koji su angažovani na deminiranju poklonio i majice, a veliku zahvalnost za posjetu i dosadašnju pomoć koja je pružena Oružanim snagama je iskazao Ekrem Poljić koji se nada da će Vis u što skorije vrijeme biti završen i čist od ubojitih sredstava.