Općinski načelnik obišao džemat Rainci Gornji i donirao preko 16.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić posjetio je danas džemat Rainci Gornji gdje je klanjao džuma namaz te je mjesnom imamu Miralemu ef.Pjaniću uručio Odluku o dodjeli 16.134 KM na ime izgradnje parking prostora ispred džamije.

Protekle sedmice, obišli smo Gojčin i Miljanovce gdje je dodijeljeno preko 34.000 KM na ime uređenja džamije i parking prostora, a evo sada preko 16.000 KM dodijelili smo Raincima Gornjim. U mom mandatu smo znatno povećali sredstva za vjerske objekte i ta sredstva naredne godine će biti još veća jer želimo da naše džamije uredimo za vjernike, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Ja kao imam moram reći da je načelnik Džafić prvi načelnik u ovih deset godina koji je poklonio nešto našoj džamiji, sve ostale radove smo izvodili sami donacijama naših džematlija. Pored načelnika, pomoć nam je pružio i ministar za raseljene osobe i izbjeglice, kazao je Miralem ef.Pjanić.

On se zahvalio i Vijeću MZ Rainci Gornji te džematlijama što su pokretači mnogih akcija u haremu džamije.

Podsjećanja radi, Sead Džafić vlasnik kompanije „Unis TOK“ prije preuzimanja mandata načelnika 2016.godine od strane tadašnjeg glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Kalesija Envera ef.Alića proglašen je za najvećeg vakifa jer je sopstvenim sredstvima kupio zemljište za mezarje Čaršijske džamije u iznosu od 60.000 KM te je u potpunosti uredio staru Atik džamiju u Raincima Donjim vrativši je na korištenje vjernicima, a pomogao je i izgradnju Mektebskog centra u Dubnici. Također privatnim sredstvima i u vrijeme načelničkog mandata pomagao je džemate u Kalesiji te izdvajao novac za njihov rad.