Općinski načelnik obišao Meškoviće gdje se izvode radovi na izgradnji vodovodne mreže

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Senaidom Sinanovićem, predsjednikom i članom Vijeća MZ Rainci Gornji Damirom Džafićem i Edisom Mešićem obišao je naselje Meškovići gdje se trenutno izvode radovi na izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže.

Načelnik se sastao i sa predsjednikom Građevinskog odbora Ademom Čamdžićem koji nije krio riječi hvale kada je u pitanju načelnik Kalesije.

Mi smo godinama čekali da neko dođe i da nam pokloni vodu, Sead Džafić je to obećao da će uraditii evo kao što se vidi obećanje i ispunjava. Mi ćemo u narednim mjesecima u svakom domu imati vodu, rekao je Čamdžić.

Riječ je o projektu vrijednom 131.280 KM, od čega Općina Kalesija učestvuje sa 67.782 KM, odnosno finansira izgradnju primarnog vodovoda.

Obećanje koje sam dao ovim mještanima, evo privodi se kraju. Rekao sam da ćemo pred svaku kuću u mom mandatu da dovedemo vodu, nakon što završimo Meškoviće idemo sa vodom i u Ibraliće i tako zaseok po zaseok, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je pohvalio i rad JP “Vodovod i kanalizacija” koji ulažu sve napore da ispoštuju rokove koji su pred njih stavljeni kako bi što prije voda bila dostupna mještanima ovog naselja.