Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općinski načelnik odobrio 19.908 KM za MZ Prnjavor

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja“ iz Teočaka vrijedan 19.908 KM.

Riječ je o ugovoru o izgradnji gornjeg stropa igrališta u MZ Prnjavor.

U više navrata mještani ovog naselja su iskazali želju da imaju uređen sportski poligon, zašto smo mi i izdvojili novčana sredstva. Pored naših sredstava koja će biti uložena u sportsko igralište i sami mještani i džematlije Prnjavora su vlastitim sredstvima uzeli učešće s obzirom da je projekat veliki, a tiče se uređenja i pristupnog puta kao i izgradnja parkinga, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Inače, Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić su u proteklom periodu u ovom MZ izdvojili sredstva za uređenje i sanaciju Doma kulture, izgradnju spomen obilježja, adaptaciju mjesne džamije, uređenje šehidskih nišana, rekonstrukciju i projektovanje vodovodne mreže, kao i mnoge druge infrastrukturne projekte.

Drago mi je da će radovi na izgradnji ovog stadiona teći ubrzano i da ćemo sve završiti u narednih nekoliko sedmica kako bi to predali mještanima i mladima ovoga naselja na korištenje, rekao je Džafić prilikom potpisivanja ugovora.