Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa IZ Kalesija

Datum: 8.03.2019. 12:26

Općinski načelnik Sead Džafić danas je održao sastanak sa novoizabranim predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Ibrahimom Aljićem te sekretarom Nevresom Fatićem.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjem radu Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji, ali i saradnjom sa općinskim načelnikom.

Načelnik i prije dolaska na ovu funkciju izdvajao je novčana sredstva i pomagao rad Islamske zajednice i zaista mogu mu samo reći jedno veliko hvala za sve što je uradio, kazao je predsjednik Medžlisa IZ Kalesija Ibrahim Aljić.

On je načelnika upoznao sa radom džemata koji rade u sastavu Medžlisa rekavši da je odmah po preuzimanju funkcije krenuo u obilazak džemata i upoznavanje sa njihovim radom i aktivnostima.

Također, Aljić ističe da će u narednom periodu dosta više pažnje posvetiti jačanju džemata kao i većoj pomoći mjesnim imamima.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić prije svega se zahvalio rukovodstvu Medžlisa na posjeti rekavši da će već danas za njihove potrebe i rad izdvojiti 15.000 KM, te da će uvijek pomagati rad Islamske zajednice.

Država i Islamska zajednica trebaju da nam budu u samom vrhu. Samo zajedništvom i jačanjem Islamske zajednice možemo ojačati i ljubav prema domovini i svi zajedno trebamo uložiti više napora da sačuvamo i jedno i drugo i da spriječimo odlazak mladih u druge zemlje. Nigdje nije lijepo kao kod kuće, kazao je općinski načelnik.

Predstavnici Medžlisa IZ Kalesija prilikom posjete načelniku uručili su i Kur'an časni iskazavši želju da ova sveta knjiga bude vodilja svim muslimanima koji žive u Kalesiji.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map