Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Udruženja „Kalesijska policija 1991-1995“

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić održao je sastanak sa predstavnicima Udruženja „Kalesijska policija 1991-1995“ sa kojima je razgovarao o aktivnostima i planovima za ovu godinu.

Mi smo sa načelnikom razgovarali o tome da 12.mart, dan ubistva policajaca Seada Bukvarevića, Zijada Živčića i Seada Avdića uvrstimo kao bitan dan i datum za obilježavanje na području naše općine. Dobili smo obećanje da će se ići u tom pravcu. Nama nije jasno zašto su prethodni načelnici to izostavili kada su određivali bitne datume, kazao je predsjednik Skupštine Udruženja Hamzalija Hamidović.

Također, na sastanku je bilo riječi i o izgradnji spomen obilježja poginulim policajcima u protekloj agresiji na našu domovinu.

Predstavnici „Kalesijske policije“ su uradili projekat za spomen obilježje i isto bi trebalo biti izgrađeno ispred policijske stanice u samom centru. Naravno, mi ćemo u skladu sa budžetom podržati ovaj projekat jer je ne smijemo zaboraviti ljude koji su branili našu domovinu, kazao je općinski načelnik.

On je kazao da će sve učiniti da 12.mart bude uvršten u bitne datume i događaje u Kalesiji.

Ubistvom policajaca u Kalesiji započela je agresija ne samo na našu općinu nego i na domovinu BiH. Oni su ubijeni od strane agresora.Naši učenici, naši građani trebaju da znaju njihova imena i da uče o onome što su oni učinili za slobodnu BiH, rekao je načelnik Džafić.