Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik otvorio X smotru folklora u Kalesiji

Datum: 15.05.2018. 10:10

U povodu obilježavanja Dana općine Kalesija u subotu je održana X smotra folklora u organizaciji GKUD-a “Halisije” iz Kalesije na kojoj je učešće uzelo 13 kulturno umjetničkih društava iz BiH, kao i jedno iz Austrije. 

Desetu smotru otvorio je općinski načelnik Sead Džafić koji je kazao da će Kalesija uvijek biti dobar domaćin ovakvim manifestacijama i da će podržavati ih. On je pohvalio i organizatore, ali se zahvalio i kulturno umjetničkim društvima koji su došli u Kalesiju. 

U ime Vlade TK koja je također podržala smotru folklora obratio se Mufid Klinčević ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede rekavši da ovakvih susreta treba u budućnosti još mnogo te da u je drago da je GKUC “Halisije” uspjelo da deset godina održava ovu smotru i da je obogaćuje. 

Prije same smotre koja je održana u MSŠ Kalesija gdje su članovi KUD-ova pokazali igre i pjesmu, općinski načelnik je upriličio prijem za predstavnike KUD-ova sa kojima je razgovarao o onone šta rade i kako promovišu svoje općine, a položeno je i cvijeće na spomen obilježje.

Nakon toga svi predstavnici KUD-ova prodefilovali su ulicama Kalesije, a zaigralo se i kolo u samom centru grada. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map