Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općinski načelnik pomogao FK Sloga iz Tojšića

Općinski načelnik Sead Džafić održao je jučer sastanak sa predsjednikom FK Sloga Tojšići Emirom Zulfićem i sa članom uprave Safetom Šahmanovićem, a vezano za stanje u ovom klubu koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Predsjednik Emir Zulfić načelnika je upoznao sa teškom finansijskom situacijom u kojoj se klub nalazi na samom početku ove sezone.

Svi klubovi u Kalesiji imaju poteškoća u procesu finansiranja i ja se trudim u skladu sa mogućnostima da svima pomognem. Sada smouspjeli izdvojiti 5.000 KM za ovaj klub i mislim da će im dobro doći da prevaziću ovu krizu koju imaju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i vlasnike privrednih društava na području Kalesije da izdvoje određena novčana sredstva za sportske klubove i da pomognu da mladi ostaju u domovini i bave se sportom.

Emir Zulfić se zahvalio načelniku Seadu Džafiću istakavši da ovo nije prvi put da on kao načelnik izdvaja sredstva za pomoć Slogi, a u više navrata je pomogao i kao vlasnik kompanije Unis Tok.

Predsjednici sportskih klubova u Kalesiji znaju kako je teško funkcionisati bez pomoći Općine Kalesija i Sportskog saveza. Mi se zaista zahvaljujemo načelniku jer ovaj novac ćemo usmjeriti u naše mlade fudbalere i uplate koje su neophodne za normalno funkcionisanje kluba, istakao je Zulfić.