Općinski načelnik posjetio članice udruženja „Nijemi krik“ – uručene vrijedne donacije

Općinski načelnik Sead Džafić i sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović jučer su posjetili članice Udruženja „Nijemi krik“ Kalesija, gdje je upriličena i dodjela ortopedskih pomagala za Onkološku bolnicu u Zvorniku te za Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka”

 „U Kalesiju je stigla donacija od 400 proteza za žene, 130 perika i 50 grudnjaka. Zaista je riječ o vrijednoj donaciji koja će pomoći velikom broju žena koje nažalost boluju od ove opake bolesti“ riječi su predsjednice Udruženja, Hajre Jahić Bajrić.
Hajra se također zahvalila načelniku koji je pomogao da ova donacija stigne u Kalesiju i  kako je kazala, bez obzira na sve uvijek je bio podrška za njih kao i za ovo Udruženje.

„Posebnu zahvalnost želim da uputim predsjednici koja je uspjela za Kalesiju ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu da obezbjedi ovu vrijednu donaciju. Mi smo iz budžeta Općine platili prevoz iz Švicarske do Kalesije i ova i slična udruženja će uvijek imati našu podršku u radu. “ kazao je načelnik, Sead Džafić.

Zahvalnost su iskazale i dr.Slađana Prodanović šefica Onkološke bolnice Zvornik, kao i Atifa Buldić Bešić PR Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Udruženje „Njemi krik“ prikupilo je i određenu sumu novca i uručilo kao donaciju Udruženju u svrhu pomoći roditeljima čija su djeca oboljela od raka, te Onkološkoj bolnici Zvornik za žene koje se trenutno liječe.