Općinski načelnik posjetio Seljublje gdje se izvode radovi na uređenju korita rijeke

Sead Džafić načelnik općine Kalesija zajedno sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem posjetio je mještane u MZ Seljublje gdje se izvode radovi na uređenju korita rijeke vrijednosti projekta preko 60.000 KM, a finansijer je Općina Kalesija.

Tim povodom, članovi grupe „Lokalna grupa za razvoj Seljublja“, općinskom načelniku Seadu Džafiću uručili su zahvalnicu za doprinos razvoju i pomoći ovoj mjesnoj zajednici, kao i Senadu Mujkanoviću vlasniku kompanije „Tom Cat“ te Mini Hodžić.

Svi oni su smatraju mještani dali veliki doprinos u realizaciji mnogih projekata u Seljublju koji su ranije bili zaboravljeni od predstavnika vlasti.

Zaista mi je drago što mještani Seljublja cijene ono što smo za njih uradili u protekle četiri godine, a naravno istim tempom ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi uredili i uličnu rasvjetu, popravili lokalni put te uredili kompletnu infrastrukturu u svim naseljima na području Kalesije, kazao je općinski načelnik.

Također, načelnik je obećao da će izdvojiti i novčana sredstva kako bi se u narednim danima izvršila sanacija puta prema zaseoku Puljkov Do, a u narednom periodu u ovom naselju će se uraditi i mjesna ambulanta.