Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik posjetio Udruženja „Ženo, majko, sestro“ i „Nijemi krik“

Datum: 14.10.2020. 16:33

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem posjetio udruženja koja okupljaju žene oboljele i liječene od karcinoma i drugih malignih oboljenja „Ženo, majko, sestro“ i „Nijemi krik“ gdje se sastao sa članicama i predsjednicama Nasihom Pjanić i Senadom Aščić.

Tom prilikom, općinski načelnik je za rad ovih udruženja uručio po 500 KM.

Ove žene su naše heroine i one svakodnevno vode utakmice i bitke protiv nevidljivog neprijatelja i drago mi je da pobjeđuju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Također, prilikom posjete pomenutim udruženjima, načelnik je obećao da će uvijek pomagati rad istih te je pozvao i druge institucije da daju podršku u radu posebno kada su u pitanju edukacije i predavanja na temu „karcionom“ i druge bolesti koje napadaju sve više mlađih osoba, posebno žena.

Ovo nije prvi put da općinski načelnik dolazi nam u posjetu i svaki put nas obraduje sa poklonom, ovaj put je to novčana podrška i zaista mu se moram zahvaliti posebno jer je i prije nekoliko sedmica također izdvojio novac da nabavimo maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju u borbi protiv koronavirusa, rekla je Nasiha Pjanić predsjednica Udruženja „Ženo, majko, sestro“.

Riječi zahvalnosti imala je i Senada Aščić predsjednica Udruženja „Nijemi krik“ Kalesija istakavši da je ovo udruženje do sada uvijek imalo podršku načelnika te se nada da će ona biti nastavljena i u narednim godinama.

Načelnik Sead Džafić i prije nego što je postao načelnik pomagao je naš rad, čak nam je bez naknade ustupio i svoj poslovni prostor u kojem i danas boravimo i gdje se žene okupljaju i pomažu jedna drugoj, istakla je Aščić.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map