Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik posjetio udruženje „Snaga nezavisne žene“

Datum: 16.10.2020. 09:36

Općinski načelnik Sead Džafić sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem posjetio je jučer članice udruženja „Snaga nezavisne žene“ sa kojima je razgovarao o aktivnostima koje provode, ali i planovima za dalji rad.

Načelnik je istakao da je zadovoljan svim aktivnostima koje provodi ovu udruženje koje radi na promociji prvenstveno žena, ali i same općine Kalesija.

Žene trebaju više da se angažuju u radu nevladinog sektora, ali i samoj politici gdje trebaju da budu zastupljenije kako bi učestvovale u donošenju i predlaganju rješenja koja bi dovela do boljeg položaja žene u društvu, istakao je Džafić.

Predsjednica Udruženja Hasmira Malić zahvalila se načelniku Seadu Džafiću na posjeti ali i pomoći koju je do sada pružao u svim aktivnostima koje su provedene na području naše općine.

Ona je pozvala sve žene sa područja naše općine da se uključe u rad udruženja i da budu dio pozitivnih promjena u društvu.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map