Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 19.785 KM

Datum: 16.07.2019. 15:44

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovor sa Jasminom Džaferovićem direktorom firme „Džale iskop“ iz Kalesije vrijedan 19.785 KM, a tiče se nabavke kamenog materijala za održavanje lokalnih puteva.

Prije svega drago mi je da je na tenderu za nabavku materijala pobijedila firma sa područja naše općine i već sutra ćemo krenuti sa distribucijom posipnog materijala za lokalne puteve posebno u one mjesne zajednice koje su stradale u poplavama iz juna ove godine, kazao je načelnik Sead Džafić.

On ističe da će predsjednici Vijeća MZ dostaviti spisak puteva za koje je neophodan posipni materijal te će sve ići po prioritetima.

Direktor firme „Džale iskop“ Jasmin Džaferović zahvalio se općinskom načelniku za dosadašnju saradnju rekavši da je njegova firma do sada u više navrata pokazala da posao koji dobije zna i uraditi na najbolji mogući način i da sve završi u rokovima koji su predviđeni ugovorima.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map