Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 243.075 KM, počinje izgradnja nove ulice u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa predstavnikom firme “Kuw-ing” Sulminom Herićem potpisao ugovor vrijedan 243.075 KM, a riječ je o projektu izgradnje nove ulice koja će centar Kalesije spojiti sa naseljem Olanovica.

Ova ulica će ići od Olanovice pored JP “Veterinarska stanica” pa do TC Piemonte i uklopit će se u već započetu ulicu koja vodi prema JZU Dom zdravlja i dalje prema izlazu iz Kalesije. Njeno puštanje u upotrebu će rasteretiti centar grada i mislim da će pružiti mogućnost da se grad dalje širi na ovom dijelu i da se grade stambeno poslovne zgrade, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Sulmin Herić ističe da će radovi trajati dva mjeseca i da je u prvoj fazi riječ o saobraćajnici u dužini od 253 metra, te da će sve biti završeno kako je i ugovorom predviđeno.

Načelnik Džafić je kazao da će nastaviti sa infrastrukturnim projektima kako bi grad proširio prema željezničkoj pruzi i kako bi u centru imali trg gdje će se okupljati građani bez straha od automobila.

Nakon potpisivanja ugovora općinski načelnik je zajedno sa izvođačem radova i šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazimom Halilovićem obišao trasu ulice, a početak radova se očekuje u narednim danima.