Općinski načelnik potpisao ugovor za izgradnju ambulante u Vukovijama Donjim

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa direktorom firme „Kuw-ing“ Avdulahom Hadžićem i predsjednikom Vijeća MZ Vukovije Donje Edinom Majdančićem potpisao ugovor vrijedan 72.639 KM, a riječ je o izgradnji i adaptaciji ambulante u ovoj MZ.

Općina Kalesija je za ove namjene obezbjedila 60.000 KM, dok će 12.639 KM platiti MZ Vukovije Donje.

U ime Vijeća MZ Vukovije Donje, načelniku Seadu Džafiću zahvalio se predsjednik Edin Majdančić koji je istakao da je načelnik zaslužan što se krenulo u priču o adaptaciji objekta te se nada da će on u potpunosti biti obnovljen naredne godine. Kompletan projekat uređenja i adaptacije ambulante Vukovije Donje iznosi oko 220.000 KM, a pomoć je obećana i od većih nivoa vlasti.

Radovi će trajati 45 radnih dana i ja sam siguran da će izvođač radova to ispoštovati. Ovo je ono što sam i obećao da će sve MZ biti podjenako zastupljene, što se i pokazuje. U svim MZ smo nešto uradili u ovoj godini, naredne godine idemo u nove projekte i nove radove, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je kazao da je u Vukovijama Donjim Općina pomogla sportski klub, uredila i asfaltirala a put prema Krivači koji uveliko koriste i sami mještani koji imaju parcele u Sprečkom polju, vodovod kao i mnoge druge projekte onoliko koliko je budžet dozvoljavao.

Od direktora firme Kuw-ing Avdulaha Hadžića je zatraženo da se što prije počne sa radovima kako bi objekat bio uređen prije pogoršanja vremena, odnosno završetka građevinske sezone.