Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovor za izgradnju puta prema Zelini

Datum: 24.01.2020. 16:46

Općinski načelnik Sead Džafić sa zamjenikom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževadom Mahmutovićem i sa direktorom Fonda za povratak Bojanom Ninkovićem te direktorom firme „Izgradnja“ Teočak Hajrudinom Imširovićem potpisao je ugovor vrijedan 77.810 KM.

Riječ je o ugovoru o izvođenju radova na sanaciji lokalnog puta od magistralne ceste u Kalesiji Gornjoj do Zeline, tačnije do mosta na rijeci Spreči.

Od danas izvođaču radova teče rok od 90 dana da uredimo ovu dionicu puta gdje žive povratnici srpske nacionalnosti. Ovo je jedan od dokaza da smo spremni i da želimo da pomognemo povratak svih na svoja ognjišta, rekao je načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je ovo jako bitan projekat u kojem pored Općine Kalesija učestvuje i Fond za povratak te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map