Općinski načelnik potpisao ugovore sa deset porodica o dodjeli placeva za izgradnju kuća

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u kabinetu potpisao ugovore sa deset porodica kojima su kuće uništene u poplavama i klizištima 2014.godine o dodjeli placeva u Memićima gdje će graditi nove stambene objekte.

Riječ je o zemljištu čiju kupovinu sa 26.134 KM je finansirala Općina Kalesija, dok će stambene jedinice graditi UNDP čija vrijednost se procjenjuje na preko 300.000 KM.

Ovo je za nas novogodišnji paket od načelnika, on je jedini imao za nas sluha i ono što nam je obećao sve je završio, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Refik Zejnilović iz Paraća kojem je stambeni objekat stradao u klizištima 2014.godine.

Zejnilović se zahvalio načelniku na svemu što je učinio da konačno krene gradnja objekta gdje će on sa članovima svoje porodice u budućnosti boraviti.

Prema riječima općinskog načelnika Seada Džafića nakon potpisivanja ugovora uslijedit će potpisivanje potrebne papirologije i izdavanje građevinskih i drugih dozvola kako bi naredne godine kada vrijeme dozvoli UNDP krenuo sa izgradnjom stambenih objekata koji će u 2019.godini biti useljivi.

Potpisivanjem ugovora placevi su dodijeljeni:

  1. Hasan (Halil) Bureković
  2. Avdo (Ahmet) Zejnilović
  3. Enver (Abdurahman) Salčinović
  4. Avdo (Sulejman) Ikanović
  5. Refik (Ibro) Zejnilović
  6. Rešid (Hasan) Karić
  7. Sulejman (Ibro) Zejnilović
  8. Fatima (Ibro) Hercegovac
  9. Mirsad (Himzo) Mujkanović
  10. Hajrudin (Mevludin) Avdić