Općinski načelnik primio predstavnike Crvenog križa Kalesija u povodu njihovog dana

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u povodu Svjetskog dana crvenog križa i Crvenog polumjeseca upriličio prijem za sekretara CK Kalesija Safeta Šahmanovića, te za članove mobilnog tima Muamera Đedovića i Ferida Softića.

Na prijemu je bilo riječi o aktivnostima Crvenog križa posebno u prvim danima pandemije koranavirusa kada se trebalo brzo reagovati i obezbjediti sve neophodno za osobe u stanju socijalne potrebe.

Raduje me što imamo dobar tim u Crvenom križu i zaista su odgovorili na sve zadatke koji su pred njih postavljeni. Iz našeg budžeta izdvojili smo određena novčana sredstva u ovo vrijeme pandemije za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa, nabavku rukavica i higijenskih maski koje smo distribuirali našim građanima ali i radnicima u javnom sektoru, kazao je općinski načelnik.

Također, načelnik je istakao da Općina pomaže rad Crvenog križa i kada su u pitanju drugi njihovi projekti koji se provode na teritoriji Kalesije.

Riječi hvale kada je u pitanju saradnja Crvenog križa i Općine Kalesija imao je sekretar CK Safet Šahmanović koji se zahvalio načelniku na svemu što čini da pomogne osobama u stanju socijalne potrebe i da pomaže one koji nemaju nikakva primanja.

Šahmanović je pohvalio i rad mobilnog tima CK Kalesija koji je na usluzi građanima 24 sata, pored poslova koje obavljaju kada je u pitanju obilazak starih i iznemoglih osoba, oni brinu i o migrantima kako bi im pružili pomoć te obezbjedili hranu.

Na kraju sastanka načelnik je svim volonterima i rukovodstvu CK čestitao njihov dan uz želju da nastave sa aktivnostima koje provode kako bi svima bilo ljepše i bolje.