Općinski načelnik prisustvovao obilježavanju Dana MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, savjetnik Fikret Suljkanović, predsjedavajući Općinakog vijeća Enes Idrizović, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci, boračke organizacije te predstavnici političkih partija i stranaka položili su danas cvijeće na spomen obilježju na Bijeljvcu, mjestu gdje je 17.maja 1992.godine zaustavljen prodor jedinica JNA prema Dubravama i Tuzli.

Tog dana su hrabri sinovi ove države Bosne i Hercegovine slabo naoružani stali u odbranu svog života, života svoje porodice i domovine. Neki od njih su dali živote da bi mi danas imali slobodu, to im nikada nećemo zaboraviti, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On se prisjetio tog dana 1992.godine kada je zaustavljena četvrta vojna sila u Evropi čime je spašena i Tuzla, jer pitanje je šta bi bilo sa Bošnjaka da su jedinice JNA se spojile sa onima u Dubravama što im je i bio cilj.

Nakon polaganja cvijeća održana je i Svečana sjednica Vijeća MZ Miljanovci gdje je predsjednik Ekrem Hasanović prisutne upoznao sa onim što je urađeno u proteklom periodu rekavši da je većina stvari urađena zahvaljujući općinskom načelniku Seadu Džafiću koji je uvijek bio na raspolaganju za sve projekte.

Hasanović se dotakao vodovoda u Gaju, igrališta za djecu, pomoći vezano za rješavanje dugogodišnjeg problema zvanog “Stara škola”, gdje je načelnik dao veliki doprinos te u narednim sedmicama radovi trebaju da počnu kako bi mještani ovog naselja dobili Dom kulture i prostorije za MZ.

Na kraju načelniku Seadu Džafiću je uručena i zahvalnica za sve što je učinio i pomogao Miljanovcima, kao i predstavnicima Građevinskih odbora, istaknutim pojedincima, a zahvalnica posthumno je dodijeljena i Erni Sinanović koja je Miljanovce predstavljala u odbojkaškoj reprezentaciji BiH i mnogim klubovima gdje igrala, a zahvalnicu je preuezeo njen otac Sulejman Suljo Sinanović.