Općinski načelnik razgovarao sa delegacijom FK Sloga iz Tojšića

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je u svom kabinetu primio novo rukovodstvo Uprave FK Sloga iz Tojšića u sastavu predsjednik Upravnog odbora Nermin Mušanović, direktor kluba Emir Zulfić, sekretar Jasmin Kuralić te član Samir Dropić.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u ovom klubu koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever i problemima sa kojima se susreću.

Klub smo zatekli u lošem stanju i okupili smo mladu ekipu koja želi da vrati Slogu na stare dane slave kada su tribine bile pune navijača i kada su ljudi sa porodicama dolazili da gledaju svoj klub. Mnogo posla smo do sada uradili, a u planu imamo još aktivnosti koje ćemo nadam se provesti uz saradnju sa Općinom Kalesija, ali i našim donatorima koji se vraćaju klubu, rekao je predsjednik Upravnog odbora Nermin Mušanović.

On je kazao da je trenutno najpotrebnije da se sačuva imovina kluba, odnosno da se izvrši pokrivanje objekta i opremanje prostorija kako bi igrači imali bolje uslove za rad, s obzirom da nova uprava želi da ulaže u mlađe kadrove i mlađe kategorije kluba iz kojih će popunjavati i  svoj seniorski tim.

Prema riječima direktora kluba Emira Zulfića, Sloga je jedna od rijetkih ekipa u Drugoj ligi koja se može pohvaliti da ima sve selekcije nogometaša i da se svi takmiče i ostvaruju dobre rezultate. Također ističe da će u toku 2018.godine ovaj klub na „Adi“ organizirati nekoliko turnira za mlađe kategorije, a imaju najavu da će se odazvati i ekipe iz susjednih država što govori o kvalitetu organizacije svega.

Također prisutni su načelnika upoznali i sa Planom finansiranja za ovu godinu kao i pronalasku sredstava za rad seniorske selekcije koja se bori da sačuva mjesto u ovom rangu takmičenja.

Načelnik Sead Džafić kazao je da će Općina Kalesija pomoći ovom sportskom kolektivu posebno jer su isti preuzele mlade osobe koje imaju ideje kako bi se poboljšao rad.

Mi ćemo u skladu sa budžetom pomoći naše Tojšićane i već sutra ću na teren poslati komisiju koja će napraviti predmjer i predračun radova kako bi smo krenuli u procedure i pokrivanje objekta FK Sloga čime ćemo ga sačuvati od prokišnjavanja i propadanja, istakao je načelnik na ovom sastanku.

Na sastanku je bilo riječi i o planovima nove uprave kada je u pitanju uređenje kompletnog stadiona „Ada“ i izgradnji rasvjete kako bi se omogućilo da i oni koji nisu u mogućnosti da treniraju u toku dana da to mogu učiniti u večernjim satima.

Članovi nove uprave FK Sloga zahvalili su načelniku za sve što čini kako bi sport u Kalesiji podigao na jedan veći nivo a iskazali su i zahvalnost za obećanu pomoć ovom klubu, čime je pokazao da nije niti će zaboraviti Tojšićane.