Općinski načelnik razgovarao sa predstavnicima Američke ambasade u BiH

Općinski načelnik Sead Džafić u radnu posjetu primio je predstavnike Tima za podršku civilno-vojnoj saradnji pri Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini Christophera Bakera, Roberta Moldonatoa i Ardiana Adžanela.

Tema sastanka bila je pomoć mladim osobama sa područja naše općine, ali i iz entiteta Republike Srpska koji bi u ljetnim mjesecima učestvovali u radionicama i edukaciji iz oblasti medijske pismenosti.

Dosta pozitivnih stvari od nevladinih udruženja kao i organizacija sa kojima Općina Kalesija sarađuej smo čuli za načelnika koji je kao nezavisni kandidat došao na čelo Kalesije. Naša želja je da u saradnji sa Općinom napravimo edukaciju u koju ćemo uključiti srednjoškolce iz Kalesije, ali i iz entiteta Republika Srpska, kazao je Christopher Baker.

On ističe da je edukacija dio projekta pomirenja mladih osoba u Bosni i Hercegovini i da će ista biti nakon Kalesije održana i u drugim gradovima u našoj državi.

Roberto Maldonato je mišljenja da će dosta mladi kroz ovaj projekat naučiti te da će jedni drugima biti od pomoći kroz naredne edukacije i projekte koje bude realizirala Američka ambasada.

Također, Maldonato je pohvalio dosadašnju saradnju općine Kalesija sa predstavnicima Američke ambasade u Bosni i Hercegovini istakavši da je jako bitno da se na pozicije biraju ljudi i osobe koji ne dolaze iz politike i koji žele promjene u svojoj lokalnoj zajednici.

Općinski načelnik Sead Džafić je kazao će sve učiniti da se Općina uključi u realizaciju svih projekata koji se tiču pomoći mladim osobama da se edukuju i da se uključuju u društvene aktivnosti te na taj način pomažu sebi ali i lokalnoj zajednici iz koje dolaze.

Nakon Općine Kalesija, predstavnici Američke ambasade su posjetili i predstavnike medijske kuće nezavisni Radio Feral.