Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općinski načelnik sa 14.033 KM podržao projekte iz tri osnovne škole sa područja Kalesije

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas tri ugovora sa Sanjom Petrović-Delić ispred organizacije World Vision, a vezano za projekte sufinansiranja uređenja i opremanja tri škole na području naše općine.

Ovo je prva faza i sada su prošle sa svojim projektima tri škole, OŠ Tojšići, OŠ Kalesija i OŠ Vukovije, u narednom krugu nadam se da će i druge dvije obrazovne ustanove dobiti sredstva, rekla je Sanja Petrović-Delić.

Općina će sufinansirati projekat nabavke i zamjene stare stolarije u OŠ Tojšići u iznosu od 9.000 KM, dok će World Vision učestvovati sa 6.000 KM. U OŠ Kalesija, projekat nazvan “Klub čitalaca” dobit će od Općine Kalesija iznos od 400 KM, dok će World Vison učestvovati sa 2.000 KM, a 800 KM obezbjedit će sama škola. Riječ je o nabavci knjiga koje nisu dio literature u školskoj biblioteci.

Treći projakt koji je podržan od strane općinskog načelnika je nabavka sredstava za izvođenje savremene nastave u OŠ Vukovije, gdje će Općina Kalesija sufinansirati projekat sa 4.633 KM, World Vision 5.057 KM dok će lokalna zajednica obezbjediti sredstva u iznosu od 2.517 KM.

Žao mi je što danas nismo potpisali ugovore za projekte i za OŠ Memići i OŠ Rainci Gornji, ali nadam se da će i oni svoje projekte upotpuniti i da će u narednom krugu, odnosno do početka školske godine sve spremiti, a ja kao načelnik ću to podržati, rekao je Sead Džafić.

On ističe da je Općina Kalesija i prošle godine učestvovala u sufinansiranju projekata koji su realizirani u obrazovnim ustanovama na području naše općine, te da će to raditi i u narednom periodu jer iste te ustanove pohađaju djeca sa područja Kalesije.

Načelnik Džafić se zahvalio i organizaciji World Vision koja je izdvojila sredstva i koja pomaže da škole na području Kalesije izgledaju ljepše i bolje nego što su sada.