Općinski načelnik sa saradnicima obišao MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Abdulahom Gutićem šefom u Službi za budžet i privredu, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu, Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti te Mujom Tosunbegovićem šefom kabineta obišao je jučer MZ Miljanovci, gdje se sastao sa predsjednikom Vijeća MZ Ekremom Hasanovićem, članovima Vijeća MZ, džematskog i građevinskog odbora te aktivistima.

Tema razgovora bili su projekti koji su urađeni u ovoj MZ u proteklom periodu, ali i oni projekti koji će početi da se rade u narednim sedmicama i mjesecima.

Hvala načelniku koji je došao i obišao našu MZ koja je njegovim dolaskom zaista osjetio veliki dio budžetskog novca, što prije nije bio slučaj, kazao je predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Ekrem Hasanović.

On ističe da su Miljanovci prije bili zaboravljeni, a da su sada prvenstveno zahvaljujući načelniku dobili vodu u zaseoku Gaj, ponovo je počeo sa radom FK Bijeljevac, urađen je dio stolarije u područnoj školi osposobljen Dom kulture, a u narednom danima trebaju se asfaltirati i tri putau zaseocima u kojima učestvuju i sami građani.

Članovi Vijeća MZ od načelnika su zatražili da pomogne da se postave usporivači brzine na dijelu magistralnog puta koji prolazi pored škole, da pomogne da Miljanovci dobiju kanalizacionu mrežu, ali isto tako da se pomogne uređenje parking prostora za džamiju.

Općinski načelnik Sead Džafić obećao je da će zajedno sa Vijećem MZ raditi na rješavanju svih problema koji su izneseni prilikom ove posjete, a također je kao Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK obećao finansijski podržati džemat Miljanovci u izgradnji parking prostora, ali i nabavku stolarije u područnoj školi Miljanovci.

Ovo je početak obilaska MZ na području Kalesije i u narednim danima slijedi obilazak i drugih naselja jer želim da sa svojim pomoćnicima sagledam stanje u kojem se one nalaze i da možemo neke od njihovih zahtjeva uvrstiti i u Nacrt budžeta za 2019.godinu, rekao je općinski načelnik Sead Džafić koji je kao i svi sudionici zadovoljan sastankom.