Općinski načelnik Sead Džafić izdvojio sredstva za Srpsku pravoslavnu crkvu u Dubnici

Pomoć u sanaciji nastalih šteta na Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Dubnici, bila je tema razgovora između općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnika Fikreta Suljkanovića i sveštenika osmačko-dubničkog Marka Danojlovića.

S obzirom da je Marko Danojlović na mjesto sveštenika izabran prije nekoliko mjeseci, općinski načelnik ga je upoznao sa radom, ali i planovima kada je u pitanju finansiranje vjerskih zajednica.

Prema riječima načelnika Seada Džafića on će iz Budžeta Općine Kalesija podržati sanaciju šteta na Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Dubnici u iznosu od 2.000 KM, a također će određen iznos darovati i iz firme Unis Tok čiji je vlasnik.

Ovo je veliki gest, mogu slobodno reći velikog čovjeka koji obnaša funkciju načelnika. Hvala mu u ime svih vjernika Srpske pravoslavne crkve i mi želimo da budemo dio Kalesije i da se uzajamno pomažemo i radimo zajedno za dobobit svih naroda, istakao je sveštenik Danojlović.

On je načelnika, ali i sve ljude dobre volje pozvao da budu gosti slave crkve u Dubnici koja će se održati sutra, jer prema njegovim riječima samo zajedno se može graditi mir i bolja budućnost.