Općinski načelnik Sead Džafić obećao pomoć za izgradnju imamske kuće u Saračima

Općinski načelnik Sead Džafić održao je danas sastanak sa predstavnicima džematskog i građevinskog odbora za izgradnju imamske kuće u naselju Sarači.

Sastanku su prisustvovali mjesni imam Aldin ef. Smajić te članovi odbora Ćazim i Suad Alić.

Oni su načelnika upoznali sa aktivnostima koje vode kada je u pitanju izgradnja stambenog objekta za potrebe imama, rekavši da nisu u mogućnosti da radove na objektu privedu kraju jer nedostaje određen iznos novca koji je neophodan da bi Aldin ef. Smajić do zime mogao da useli sa porodicom u objekat.

Ja kao načelnik svakako ću pomoći i već danas ću prebaciti određena novčana sredstva za te namjene kako bi naš imam sa porodicom što prije imao krov nad glavom, rekao je načelnik Sead Džafić.

Pored pomoći iz budžeta Općine Kalesija, načelnik je obećao da će pomoći i kao vlasnik firme UNIS TOK te će za imamsku kuću pokloniti stolariju.

Imam džamije Sarači Aldin ef. Smajić zahvalio se načelniku istakavši da je ovo dobar primjer kako načelnik lokalne zajednice pomaže rad vjerskih službenika koji svakodnevno prenose znanje iz islama na mlađe naraštaje.

On je pohvalio dosadašnji rad načelnika, podsjetivši da je on i prije dolaska na ovu funkciju pomagao Islamskoj zajednici, donirajući sredstva za džamiju u Saračima, Gradsko mezarje u Kalesiji, džamiju u Raincima Donjim i mnoge druge objekte.