Općinski načelnik Sead Džafić obezbijedio novogodišnje paketiće za prvačiće

Općinski načelnik Sead Džafić od sopstvene plaće te sredstvima kompanije UNIS TOK čiji je vlasnik obezbijedio je novogodišnje paketiće za sve učenike prvih razreda osnovnih škola na području naše općine, kao i za polaznike Predškolske ustanove „Vedi princ“ u Kalesiji.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom nismo u mogućnosti ove godine da organizujemo predstavu za mališane kao što smo to radili prethodnih godina, pa sam zajedno sa kćerkom odlučio da ne prekidamo našu tradiciju podjele paketića i u narednoj sedmici ćemo obići sve škole i podijeliti paketiće i na taj način obradovati naše mališane, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik ističe da će novogodišnje paketiće podijeliti i djeci iz Udruženja „Glas Roma“ Petrovice i „Saeroma“ Olanovica.
U ponedjeljak će paketiće dobiti učenici u Osnovnoj školi Rainici sa područnim školama Meškovići i Rainci Donji, u utorak Osnovna škola Memići te PŠ Zukići.

U srijedu će biti dodijeljeni paketići prvačićima u Osnovnoj školi Kalesija i PŠ Miljanovci, Dubnica, Gojčin, Jajići i Kalesija Gornja. U Osnovnoj školi Tojšići i PŠ Kikači, Hrasno Gornje, Hrasno Donje i Seljublje paketići će biti podijeljeni u četvrtak, a u petak prvačićima u OŠ Vukovije te PŠ Vukovije Gornje i Vukovije Donje.