Općinski načelnik Sead Džafić otvorio manifestaciju “Tojšićko ljeto”

Općinski načelnik Sead Džafić sinoć je u Tojšićima otvorio kulturno-zabavnu i sportsku manifestaciju “Tojšićko ljeto 2018”.

Tojšići zaslužuju da imaju ovakvu manifestaciju. U narednim mjesecima bit će ovdje i igre i pjesme i sporta tako da pozivam i sve Kalesijce da dođu u Tojšiće i da uživaju u ovoj manifestaciji, rekao je općinski načelnik Sead Džafić nakon čega je ovu manifestaciju i proglasio otvorenom.

Općina Kalesija je generalni pokrovitelj manifestacije “Tojšićko ljeto 2018”.

U sklopu ove manifestacije igra se i noćni malonogometni turnir, a ovu sportsku manifestaciju otvorenom je proglasio ministar turizma, trgovine i saobraćaja Mirsad Gluhić.

On je istakao da je ovo dobar primjer kako se na jednom mjestu može spojiti sport, kultura, zabava i i ujedno turizam jer nedaleko od mjesta gdje se igra turnir ima veliki broj stećaka o kojima se mnogo može naučiti i pokazati.

Mujo Kadić predsjednik Vijeća MZ Tojšići u svom obraćanju je rekao da je “Tojšićko ljeto” ponovno pokrenuto zahvaljujući općinskom načelniku, istakavši da je on dao is redstva za rasvjetu na sportskom igralištu, mreže i sve ono što je neophodno da se održi turnir. On je pozvao i svoje susjede i mještane da podrže ovu manifestaciju svojim dolaskom.

Otvorenje ove manifestacije uljepšali su i članovi KUD-a “Biser” iz Tojšića.