Općinski načelnik Sead Džafić počeo sa podjelom paketića za prvačiće

Općinski načelnik Sead Džafić danas je od Osnovne škole Rainci počeo sa podijelom paketića za prvačiće koje je obezbjedio od plaće, te sredstvima iz kompanije Unis Tok. Inače, općinski načelnik svoju mjesečnu plaću u prethodne četiri godine mandata je dijelio najboljim učenicima, studentima, sportistima te socijalno ugroženim porodicama.

Poznato je da sam novembarsku i decembarsku plaću izdvajao za kupovinu novogodišnjih paketića te za organizovanje predstave za najmlađe u godinama iz nas. S obzirom da je ove godine korona spriječila da se okupimo, ovako ću ja obići sve škole i obradovati naše najmanje učenike, odnosno prvačiće, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Riječi hvale za ovakakv gest imala je i direktorica OŠ Rainci Sadika Mehmedović istakavši da je ovo velika radost za prvačiće, posebno jer se u novogodišnjim paketićima nalazi i školski pribor.

Pored centralne škole, novogodišnji paketići su podijeljeni u PŠ Meškovići, te PŠ Rainci Donji.

Novogodišnji paketići će sutra biti podijeljeni učenicima u OŠ Memići, u srijedu OŠ Kalesija, četvrtak OŠ Tojšići u petak u OŠ Vukovije.

Novogodišnji paketići će biti podijeljeni i polaznicima u Predškolskoj ustanovi „Vedi princ“ te djeci iz Udruženja „Glas Roma“ Petrovice i „Saeroma“ Olanovica.