Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić podržao Druge regionalne susrete planinara u Kalesiji

Datum: 14.05.2018. 16:15

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima i planinarima iz Bosne i Hercegovine u subotu je položio cvijeće na centralno spomen obilježje u Kalesiji, a nakon toga je iz centra prema Miltakovcu je krenuo planinarski pohod, drugi po redu. 

Na pohodu je učešće uzelo više od 150 planinara iz 17 planinarskih društava sa područja Bosne i Hercegovine. Organizator je PD “Kalesija” na čijem čelu je Rasim Mehidić. 

Ovo je naš drugi susret planinara i nadam se da će naredne godine biti nas još više. Oko 40 planinara imamo iz Zenice i hvala im što su se odazvali na naš poziv rekao je Mehidić koji se zahvalio i općinskom načelniku na pomoći koju pruža PD Kalesija. 

Presretan sam kada vidim ljude iz cijele Bosne i Hercegovine u našoj Kalesiji. Susreti planinara su  uvršteni u program obilježavanja Dana općine Kalesija i nadam se da će i narednih godina ova tradicija da se njeguje, istakao je općinski načelnik Sead Džafić. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map