Općinski načelnik Sead Džafić položio kamen temeljac za izgradnju ambulante u Vukovijama Donjim

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjednik Vijeća MZ Vukovije Donje Edin Majdančić jučer su položili kamen temeljac za izgradnju područne ambulante u ovom naselju.

Ovo je historijski trenutak za naše naselje, hvala načelniku koji je odvojio sredstva za objekat koji će značiti puno našim mještanima. Rekonstrukcijom područne ambulante stvara se mogućnost da imamo veći broj ljekara porodične medicine i naši sugrađani će prije završavati preglede, rekao je predsjednik Vijeća MZ Edin Majdančić.

Drago mi je da počinjemo graditi ovu ambulantu, gdje će u narednim godinama biti i dom kulture za najmnogoljudniju MZ na području naše općine. Ja sam obećao ambulatu i čovjek sam koji ispunjava svoja obećanja. Ovdje će biti moderna i opremljena ambulanta, a građanima želim da što manje budu tu, odnosno da što manje budu bolesni, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je kazao da je rok za izvođenje radova 45 radnih dana, a Općina Kalesija je u rekonstrukciju područne ambulante u Vukovijama Donjim uložila 60.000 KM, dok će 12.639 KM platiti Vijeće MZ Vukovije Donje.