Općinski načelnik Sead Džafić potpisao ugovor za izgradnju kanalizacije vrijednosti 538.029 KM

Općinski načelnik Sead Džafić danas se sa Jasminom Džaferovićem zastupnikom firmi ponuđača „Džale iskop“ doo Kalesija i „Zvornik putevi“ AD Zvornik potpisao ugovor vrijedan 538.029 KM a riječ je o projektu „Izgradnja primarnog glavnog kolektora u dijelu naselja Kalesija“.

Čim vremenski uslovi dozvole, radovi na izgradnji kanalizacione mreže mogu početi. U prvom dijelu radi se od puta skretanje prema Zelini kod plastenika pa sve do rijeke Dubnice gdje će biti urađen i prečistač. Ovo su temelji za kanalizaconi mrežu na području naše općine, rekao je općinski načelnik prilikom potpisivanja ovog ugovora.

On je također kazao da će u 2019.godini pokušati u saradnji sa većim nivoima vlasti da obezbjedi još novčanih sredstava kako bi se problem kanalizacione mreže rješio i kako bi se izbjegli sadašnji ispusti u obližnje potoke koji zatim zagađuju rijeku Spreču.

Rok za izvođenje radova je pet mjeseci, a prema riječima Jasmina Džaferovića svi rokovi će biti ispoštovani i sve će biti završeno kako je ugovorom planirano.

Načelnik Sead Džafić zamolio je i građane kroz čije parcele treba da se izvrši prolaz kako bi se pristupilo izgradnji kanalizacione mreže da to dozvole kako bi ovaj projekat bio što prije okončan i kako bi se ova oblast uredila onako kako nalaže zakon.

Inače, općinski načelnik Sead Džafić je u više navrata razgovarao sa stranim donatorima vezano za izgradnju kanalizacione mreže na cijelom području naše općine što je jedan od najvećih projekata i za što su potrebna velika novčana sredstva koja se ne mogu obezbjediti samo iz budžeta Općine Kalesija, već je potrebna i pomoć Vlade TK i većih nivoa vlasti.