Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima obišao MZ Hrasno

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem , obišao je MZ Hrasno gdje se sastao sa predsjednikom Muhamedom Hodžićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora.

Tema sastanka bili su projekti koji su urađeni i koji će biti urađeni u ovoj MZ.

Prema riječima načelnika općine Kalesija Seada Džafića u MZ Hrasno do sada je uloženo preko 150.000 KM, a jedan od najznačajnijih projekata svakako je vodosnabdijevanje u ovom naselju, ali i izrada projekta za vodovodnu mrežu u zaseoku Brdo.

Također, bilo je riječi i o pomoći koju je Općina Kalesija oružila Vijeću MZ u realizaciji projekata sa nevladinim organizacijama, ali i o putu Hrasno-Dubnica koji bi skratio mještanima ovog naselja putovanje prema Kalesiji, ali je neophodno da sve parcele kroz koje je put ranije prošao moraju biti proglašene za javno dobro, kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta.

Obezbjeđen je i novac za uređenje puta od skretanja za zaseok Brdo do ambulate, prosijecanje novog puta Paraći-Horozovina jer je 2014.godine prekinuta putna komunikacija između ova dva naselja, planirano je uređenje korita Gribaje i sanacija štete u Hrasnu, uređenje puta prema mektebu i mnogi drugi projekti čija se realizacija očekuje u narednim mjesecima.

Meni je drago da je načelnik došao i obišao našu MZ i raduje me to što su sa njim i šefovi službi u Općini Kalesija što nam govori da nije politički skup ili politička posjeta, već institucionalna. Poprilično sam zadovoljan ovim sastakom i zaista je mnogo uloženo od strane načelnika i Općine Kalesija u našu MZ. Nadam se da će nabrojani projekti biti ubrzo realizirani i da ćemo imati još ovakvih sastanaka, rekao je Muhamed Hodžić koji smatra da su ovi sastanci dobri za razvoj lokalnih zajednica.

Općinski načelnik je kazao da će se zalagati i u Budžetu Općine Kalesija za narednu godinu da sve MZ budu podjednako zastupljene i da se u svima radi ono što je prioritet mještanima koji tu žive.