Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima obišao MZ Raince Gornje

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Ismetom Karićem zaduženim za Budžet Općine Kalesija i šefom kabineta Mujom Tosunbegovićem, obišao je MZ Raince Gornje gdje se sastao sa predsjednikom Damirom Džafićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora.

Do sada je prema riječima načelnika općine Kalesija u ovu MZ uloženo preko 650.000 KM i riječ o infrastrukturnim projektima koji su bitni za mještane ovog naselja.

Mogu slobodno reći da je dosta urađeno u MZ Rainci Gornji, uradili smo pješaku stazu do raskršća na Međašu gdje su smještene i cijevi za kanalizacionu mrežu, uradili smo vodovod u Meškovićima, Mešićima i čekamo početak radova na vodovodnoj mreži Ibralići, pomogli smo i mjesni klub, kao i projekte rasvjete, kazao je načelnik Sead Džafić.

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Rainci Gornji Damira Džafića u protekle dvije godine u ovoj MZ je urađeno više nego što su uradile prethodne vlasti koje su bile više od 20 godina na čelu općine Kalesija.

On se zahvalio načelniku i pomoćnicima koji su obišli Raince Gornje te im je predstavio i planove za naredni period, a to je uređenje raskrsnice u ovom naselju koja se nalazi u blizini OŠ i gdje su ugroženi pješaci.

Općinski načelnik Sead Džafić je u razgovoru sa mještanima kazao da je više puta razgovarao sa direktorom JP “Direkcije cesta FBiH” te da je Općina Kalesija uradila i projekat za rješavanje ovog problema te se njegova realizacija očekuje u narednoj godini.

Također, na sastanku je bilo riječi i o saradnji Vijeća MZ Rainci Gornji sa načelnikom općine Kalesija koja je ocijenjena kao dobra te će ona biti nastavljena i narednih godina.

Sastanku u Raincima Gornjim prisustvovao je i predsjedavajući OV Kalesija Enes Idrizović koji je ujedno i stanovnik ove MZ.