Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima obišao MZ Vukovije Donje

Datum: 2.10.2018. 09:13

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Ismetom Karićem zaduženim za Budžet Općine Kalesija, šefom kabineta Mujom Tosunbegovićem i savjetnikom Fikretom Suljkanovićem obišao je MZ Vukovije Donje gdje se sastao sa predsjednikom Edinom Majdančićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora. 

Općinski načelnik je prilikom sastanka kazao da je Općina Kalesija u protekle dvije godine u Vukovije Donje uložila 763.224 KM, a najveći projekti su izgradnja potisnog cjevovoda Krušik-Džafići, kao i put Krivača-Donje Vukovije. 

Ja kao načelnik općine Kalesija ću i dalje podržavati projekte koji budu dolazili iz MZ Vukovije Donje i želim da zajedno radimo i gradimo za bolje naše djece, rekao je načelnik Džafić. 

Predsjednik Vijeća MZ Edin Majdančić zahvalio se načelniku i pomoćnicima koji su obišli MZ Vukovije Donje istakavši da je bitan projekat asfaltiranja puta prema teritoriji općone Živinice s obzirom da je uz ovaj put smješten i veći broj privrednih društava. 

Također, predsjednik je rekao da je načelnik pomogao i uređenje džamije, rasvjetu u Sokolovićima i Hodžića Brdu, asfaltiranje puta u Brđanovićima, a i pomagao je i kao vlasnik firme Unis Tok prije nego je postao načelnik Kalesije. 

Članovi Vijeća MZ su načelniku uručili i zahvalnicu za pomoć koju je pružio Vukovijama Donjim. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map