Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Ismetom Karićem zaduženim za Budžet Općine Kalesija , obišao je MZ Memići gdje se sastao sa predsjednikom Ibranom Vildićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora.

Općinski načelnik Sead Džafić prisutne je upoznao sa aktivnostima koje Općina Kalesija provodi kada je u pitanju ova MZ, rekavši da je u proteklom periodu uloženo u porojekte preko 515.895 KM.

Među najznačajnijim projektima svakako je čišćenje i uređenje korita rijeke Tavneu dužini od oko 1.800 metara, ali i izgradnja rezervoara za vodu.

Ja uvijek kada obilazim MZ kažem da može se dosta više uraditi i da trebaju ići naprijed. Zaista velika novčana sredstva smo uložili u ovu MZ a znamo da imaju velikih problema sa vodosnabdijevanjem što će uskoro biti rješeno, rekao je načelnik Sead Džafić.

Na sastanku je spomenut i projekat postavljanja usporivača brzine u zaseocima Bećići i Krajinovići, kao i izdvajanje novca za izgradnju imamske kuće, pomoć za OŠ Memići kao i drugi projekti čija realizacija je u toku.

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića sadašnja vlast je do sada najviše uradila kada su u pitanju Memići. On je pohvalio i rad općinskog načelnika istakavši da po prvi put načelnik i svi šefovi službi dolaze građanima na razgovor i pitaju ih šta nedostaje i da li su zadovoljni urađenim.

I sami članovi Vijeća MZ, članovi građevisnkih i džematskih odbora kazali su da su zadovoljni do sada urađenim poslom te u narednoj godini očekuju još projekata.