Općinski načelnik u povodu Dana općine upriličio tradicionalne prijeme

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u okviru obilježavanja Dana općine Kalesija upriličio prijeme za dobitnike najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“, ratne komandante vojnih jedinica i generale, predsjednike boračkih organizacija i udruženja te za dosadašnje predsjednike i načelnike općine.

Mi svake godine upriličimo prijeme za navedene kategorije jer smatram da su oni nosioci aktivnosti kada je u pitanju odbrana Kalesije. Mi 23.maj slavimo kao dan oslobođenja naše općine od agresora čime smo postali prvi oslobođeni grad u BiH. Na žalost moji prethodnici to nisu znali iskoristiti kako bi naša općina od većih nivoa vlasti bila bolje tretirana i kako bi danas po tome bili prepoznatljivi. Ja ću sve učiniti da se o tome više govori i da se priča mlađim naraštajima o uspjesima kalesijskih branilaca, kazao je načelnik Sead Džafić.

Načelnik je na svečanom prijemu prisutne upoznao sa aktivnostima koje se provode u našoj općini, ali i sa planom rada u budućem periodu.

On je pozvao sve građane naše općine da sutra 23.maja istaknu na svojim kućama i stanovima državne zastave, jer su one dokaz da smo se odbranili i da smo ponosni na ono što smo branili, a to je općina Kalesija i država Bosna i Hercegovina.