Općinski načelnik upriličio prijem za majke porodilje

Općinski načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za majke porodilje sa područja naše općine. Ova praksa prijema majki porodilja jednom u mjesecu uvedena je dolaskom Seada Džafića na funkciju načelnika Općine Kalesija.

Do decembra ove godine za 197 djece isplaćena su sredstva iz Budžeta Općine Kalesija, a prema mišljenju prvog čovjeka Općine, to sigurno nije stvarni broj rođene djece jer neke majke nisu podnijele zahtjev za pomoć.

Prema podacima najviše djece u Kalesiji je rođeno u martu i maju dok je najmanje u oktobru njih 14.

U narednoj godini za majke porodilje predvidjeli smo nešto više sredstava u odnosu na ovu godinu i ja kao načelnik ću se truditi da to iz godine u godinu bude sve više jer natalitet je ono što će sačuvati našu domovinu. Svim mališanima i mališankama želim da budu prije svega zdravi i da budu ljudi i dobri insani koji će u budućnosti uspješno voditi neku privatnu firmu, javnu ustanovu ili čak da budu načelnici općina, rekao je načelnik Sead Džafić u obraćanju majkama.

On je u razgovoru sa majkama istakao da je jako bitno da se stopa nataliteta u Kalesiji poveća i da mladi bračni parovi se odlučuju za formiranje porodice kako bi mladi gradili bolju BiH po mjeri svih nas.