Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije

Općinski načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za najbolje učenike iz osnovnih i srednje škole u Kalesiji koji su za vrijeme školovanja ostvarili odličan uspjeh i postali učenici generacije.

Meni je zaista drago da imamo omladinu koja ima znanje i koji to znanje proširuju i dalje. Kao načelnik nastojat ću da u narednoj godini izdvojimo veća novčana sredstva upravo za ovakvu djecu da im pokažemo da smo uz njih i da ćemo biti oslonac na njihovom putu da postanu najbolji u različitim oblastima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Mirha Čikarić izabrana je za učenicu generacije u Osnovnoj školi Kalesija, a sada je učenica Behram-begove medrese u Tuzli. Ona se zahvalila načelniku na ovom prijemu kao i na svemu što čini za mlade osobe iz Kalesije.

Ova stipendija koju smo dobili znači nam u daljem školovanju da samo budemo uporniji i da budemo još bolji, kazala je Čikarić.

Riječi hvale za ovakav gest načelnika imao je i Ahmed Imamović učenik generacije u JU Gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle.

Ova stipendija će nam pomoći da kupimo ono što nam je neophodno za dalje školovanje i lijepo je znati da imamo podršku općine iz koje dolazimo.

Općina Kalesija za učenike generacije u osnovnim školama će mjesečno izdvajati 50 KM, dok će Ahmed Imamović mjesečno iz budžeta Općine Kalesija dobijati 100 KM.