Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik upriličio tradicionalne bajramske prijeme

Datum: 26.05.2020. 15:04

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je danas tradicionalne bajramske prijeme za predstavnike Medžlisa islamske zajednice Kalesija Envera ef. Alića, sekretara Nevresa Fatića i imama u Čeršijskoj džamiji Bilala Husića, predsjednike i predstavnike udruženja i organizacija proisteklih iz rata, direktore javnih ustanova i preduzeća kao i predstavnike novoimenovanog načelnika PU Kalesija Murisa Koprića, komandira Muhameda Medića i načelnika OKP PU Kalesija Envera Mešića.

Bajrami su prilika da jedni drugima pokažemo da smo tu i da zajedništvom možemo mnogo toga uraditi za dobrobit naše lokalne zajednice, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Prema riječima glavnog imama Envera ef.Alića ovakvi i slični prijemi su dobri kako bi se razgovorima došlo do željenog cilja, odnosno kako bi se odnos među ljudima poboljšao i kako bi jedni drugima pomagali.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map