Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Počinju radovi na proširenju mosta u naselju Dedajići u MZ Tojšići

Datum: 15.07.2020. 12:59

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Jasminom Džaferovićem direktorom firme „Džale iskop“ vrijedan 7.000 KM, a riječ je o izvođenju radova na proširenju postojećeg mosta koji Dedajiće spaja sa magistralnom cestom Tuzla-Kalesija.

Mještani u ovom naselju već duži niz godina imaju poteškoće kada je u pitanju prelazak preko ovoga mosta. Riječ je o uskom mostu koji je predstavljao problem za promet kamionima ili većim vozilima. Evo sada to rješavamo i siguran sam da ćemo im olakšati, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Rok za izvođenje radova je 20 kalendarskih dana, a prema najavama investitora, ali i samog izvođača to bi trebalo biti okončano i ranije.

Odmah po završetku radova na proširenju mosta krenut će se i sa asfaltiranjem ove dionice puta gdje će Općina Kalesija zajedno sa mještanima investirati oko 45.000 KM.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map