Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježen Dan MZ Tojšići

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović te predstavnici Vijeća MZ na čelu sa predsjednikom Mujom Kadićem danas su na centralnom spomen obilježju u Tojšićima položili cvijeće i proučili Fatihu šehidima i poginulim borcima u povodu Dana ove MZ.

Pandemija je spriječila da se u Tojšićima okupimo u većem broju kako bi mještanima predstavili ono što je u proteklom periodu urađeno u njihovoj MZ, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je ova MZ prije bila zaboravljena od vlasti, ali da je njegovim dolaskom na čelo Općine Kalesija počelo ulaganje u ovaj dio gdje su urađeni mnogi infrastrukturni projekti od Babajića, Spreča, Dedajića, Gornjih Tojšića, ali i samog centra Tojšića gdje je započela gradnja i moderne ambulante.

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Tojšići Muje Kadića ova MZ u protekle četiri godine je dobila više novca za projekte nego za prethodnih dvadeset godina.

Mnogo je urađeno u našoj MZ, to je sve vidljivo i za sve imaju dokumenti. Načelnik je prepoznao i naše napore kada je u pitanju očuvanje FK Sloga i tu su obezbjeđena znatno veća sredstva nego prije, urađena je i projektna dokumentacija za Dom kulture gdje će prostorije biti za naše mlade, prostorije MZ kao i sala, biblioteka i mnogi drugi sadržaji.

Kadić je zajedno sa načelnikom i članovima Vijeća MZ obišao i raskrsnicu u centru Tojšića koja je rekonstruisana sredstvima Općine Kalesija čime je rješen dugogodišnji problem plavljenja obližnjih objekata.