POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU I DOGRADNJU VODOVODA U SELJUBLJU

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je sa Avdulahom Hadžićem, direktorom firme Kuw – Ing potpisao ugovor o rekonstrukciji i dogradnji vodovoda u Seljubulju. Vrijednost ugovorenih radova je 70 hiljada KM, od čega je 50 hiljada KM obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK-a, dok je preostalih 20 hiljada KM osigurala općina Kalesija.

Općinski načelnik Sead Džafić je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom, kojim će se na kvalitetniji način riješiti vodosnadbijevanje stanovnika Seljublja.

„ Izvođač radova već od sutra može započeti aktivnosti na rekonstrukcije vodovodne mreže u Seljublju. Građani Seljublja su duži niz godina čekali na realizaciju ovog projekta. Nažalost ispaštali su zbog neažurnosti prethodne vlasti koja nije iskoristila sredstva za ove namjene, a taj novac je već bio propao. Mojim dolaskom za načelnika općine kontaktirali smo resorno ministarstvo i uspjeli vratiti novac koji je namjenjen za projekat vodosnadbijevanja u Seljublju“, kazao je načelnik Džafić.

Rok za završetak radova je godinu dana, od dana potpisivanja ugovora.