Potpisani ugovori za izgradnju pet stambenih objekata u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić i ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić jučer su potpisali ugovore sa pet porodica kojima će u narednom periodu biti izgrađene kuće po sistemu „ključ u ruke“.

Vrijednost projekta je oko 150.000 KM, a sredstva je osiguralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, dok je Općina Kalesija pomogla u pribavljanju potrebne dokumentacije.

Riječ je o pet socijalno ugroženih osoba koji će dobiti krov nad glavom i smatram da će do zime useliti u nove objekte. Mi smo u saradnji sa načelnikom Kalesije uspjeli da rješimo ove porodice i siguran sam da ćemo nastaviti i u budućnosti dobru saradnju, kazao je Edin Ramić ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.

Zadovoljan potpisanim ugovorima bio je i općinski načelnik Sead Džafić koji je kazao da ovo nije prvi put da ministar pomaže socijalno ugrožene u Kalesiji, a pomogao je i mnoge kako školske tako i sportske kolektive.

Ministar Ramić je pokazao da mu je stalo do Kalesije i da ima razumijevanja za sve naše probleme sa kojima se suočavamo. Do sada smo imali maksimalnu podršku. Uskoro trebamo započeti sa radovima na izgradnji stambenog objekata za ostale socijalno ugrožene osobe sa područja opoćine Kalesija, naravno u saradnji sa Ministarstom na čijem se čelu nalazi Edin Ramić”, rekao je načelnik Džafić.

Pored načelnika, minsitra i korisnika sastanku u Kalesiji prisustvovala je i Hasiba Kurtić koja je bila član komisije za odabir korisnika kojima će kuće biti izgrađene, a ujedno je i oslanica u Skupštini TK ispred Stranke demokratske akcije.