Predstavnici austrijskog LOT tima posjetili Općinu Kalesija

Predstavnici austrijskog LOT tima EUFOR-a posjetili su danas Općinu Kalesija, gdje su se sastali sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem.

Tokom posjete predstavnici LOT tima sa sekretarom su razgovarali o aktuelnim temama u Kalesiji, ali i o situaciji u BiH sa posebnim aspektom na sigurnost građana.

Mi sa predstavnicima LOT timova zaista imamo dobru saradnju i drago nam je kada dođu da se informišu o stanju u lokalnoj zajednici gdje zaista mogu dobiti prave informacije, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

On je također predstavnike LOT tima upoznao sa aktuelnim projektima koji se realiziraju za dobrobit svih građana istakavši da se realiziraju i određeni projekti sa susjednom opštinom Osmaci koja se nalazi u manjem entitetu.

Međuentitetska saradnja je posebno obradovala članove austrijskog LOT tima Tuzla koji su kazali da je to primjer kako se zajedno mogu dobre stvari praviti i realizirati.

Na sastanku je bilo riječi i o sigurnosti u BiH gdje su članovi LOT tima rekli da građani Kalesije i drugih općina te gradova nemaju razloga za strah, ističući da je BiH sigurna država.

Također najavljeno je i veće prisustvo predstavnika LOT tima na ulicama Kalesije kako bi sa građanima razgovarali o svim dešavanjima uključujući i njihova očekivanja od predstojećih Općih izbora.