Ratni komandanti na prijemu kod načelnika Seada Džafića

Komandanti vojnih jedinica koje su branile i odbranile Kalesiju, danas su u povodu Dana naše općine bili na prijemu kod općinskog načelnika Seada Džafića.

Načelnik je sa komandantima razgovarao u periodu 1992-1995.godina i njihovim potezima koji su imali za cilj slobodnu teritoriju općine Kalesija i slobodu za Bošnjake.

Na prijemu je bilo riječi i o životu nosioca aktivnosti u odbrani BiH od agresora, odnosno onim komandantima koji su u stanju socijalne potrebe i kojima je pomoć neophodna.

Stojim na raspolaganju za svaki vid pomoći tim ljudima koji su bili organizatori otpora, žao mi je što do sada niko nije na njih obraćao pažnju, ali ja sigurno hoću, rekao je načelnik Sead Džafić koji je od prisutnih zatražio da dostave imena tih komandanata.

Također, bilo je riječi i da jedna od ulica na području naše općine dobije ime po ratnom komandantu 205. brdske brigade iz Kalesije Mehmedu Husiću sa čime se općinski načelnik složio te obećao da će to biti rješeno čim prije.

Ratni komandanti su pozdravili ovakav potez načelnika pohvalivši ideju da se okupljaju i da razgovaraju o Kalesiji i Danu općine koju su branili.