U Kalesiji Gornjoj klanjana dženaza i obavljen ukop četiri civilne žrtve agresije 

Delegacija Općine Kalesija predvođena općinskim načelnikom Seadom Džafićem danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja položila cvijeće i odala počast ubijenim civilnim žrtvama agresije sa područja općine Zvornik, nakon čega je klanjana 25.kolektivna dženaza.

Na Šehidskom mezarju Memorijalnog kompleksa Gornja Kalesija, danas su ukopani: Izet (Ismet) Manjić, rođen 1971. u Kamenici, Senad (Abdurahman) Sulejmanović, rođen 1964. u Novom Selu, Sadika (Emin) Hrbatović, rođena 1970. u Pahljevićima i Smajo (Ibrahim) Hamzabegović, rođen 1950. u Glodima.

Ovih dana u cijelom Podrinju porodice žrtava obilaze stratišta i mjesta gdje su ubijani njihovi najmiliji i učenjem fatihe odaju im počast. Mnoge porodice još uvijek traže kosti članova svojih porodica kako bi ih sahranili i kako bi znali gdje im je mezar. Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti sve zločine koji su počinjeni nad civilima sa područja Zvornika ali i sve druge zločine u BiH. Od državnih pravosudnih institucija tražimo da krenu sa procesuiranjem odgovornih za ubistva civila, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić je danas na cijeloj teritoriji Kalesije proglasio i Dan žalosti zbog kolektivne dženaze u Memorijalnom centru Gornja Kalesija i sjećanja na stradanja i zločine nad civilima općine Zvornik.