U Kalesiji obilježena godišnjica formiranja II korpusa Armije RBiH

U okviru obilježavanja 29.godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacija Općine Kalesija predvođena općinskim načelnikom Seadom Džafićem te delegacija Koordinacije boračkih udruženja Općine Kalesija položile su cvijeće i proučile fatihu na Centralnom spomen obilježju.

Mlađim generacijama svi trebamo pričati o uspjesima boraca Armije RBiH, o II korpusu koji je imao veliku zonu odgovornosti. Mnogi pripadnici ovog časnog korpusa danas nisu sa nama, dali su svoje živote da bi mi danas uživali slobodu i da bi imali domovinu BiH, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da su pripadnici II korpusa Armije RBiH vodili tokom agresije časnu borbu za očuvanje domovine BiH i u tome su uspjeli.

Mumin Avdić predsjednik Organizacije RVI Kalesija ističe da je ponosan što je branio domovinu pod zastavom II korpusa, istakavši da je Predsjedništvo RBiH “Oredenom heroja oslobodilačkog rata” odlikovalo tri pripadnika 2. korpusa Mehdina Hodžića, Nesiba Malkića i Hajrudina Mešić.