U Mektebskom centru u Kalesiji otvoreni sportski susreti imama Muftijstva tuzlanskog

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija danas su u Mektebskom centru u Dubnici otvoreni sportski susreti imama Muftijstva tuzlanskog.

Na sportskim susretima učestvuju imami sa područja 23 medžlisa Muftijstva . S obzirom da se Muftijstvo tuzlansko prostire i na područje manjeg entiteta, učešće na susretima u Kalesiji uzeli su i imami iz medžlisa Zvornik, Vlasenica, Srebrenica i Bratunac.

U ime općinskog načelnika prisutnima se obratio sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović koji je kazao da Općina Kalesija ima dobru saradnju sa Medžlisom IZ Kalesija i da se ta saradnja iz godine u godinu poboljšava te da se u budžetu zahvajujući načelniku nalazi dosta više sredstava za potrebe rada i djelovanja Medžlisa, a ta saradnja će biti nastavljena i dalje.

Dobru saradnju sa lokalnom zajednicom pohvalio je i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem ef.Mešanović istakavši da je prezadovoljan i današnjim sportskim susretima jer je ovo prilika da se imami sa područja Muftijstva tuzlanskog upoznaju i druže.

On je prisutne imame upoznao i sa aktivnostima koje se provode u Mektebskom centru u Dubnici, rekavši da je sve pokrenuto za vrijeme dok je glavni imam bio Enver ef. Alić te da se danas mogu pohvaliti izdanjem koje se prostire na preko 80 dunuma zemlje sa sportskim terenima, objektom za molitvu, spavanje a u planu su i mnogi drugi radovi koji će doprinijeti još ljepšem centru.

Sportske susrete imama otvorio je Mensur Husić izaslanik muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, a prisutnima se obratio i predsjednik Udruženje Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nesib ef.Hadžić.

Inače, Islamska zajendica u BiH, već više od dvije decenije uspješno organizuje ovakve sportske susrete imama i uposlenika IZ BiH, koji se održavaju na nivou muftijstava i Rijaseta.